Roagă-te!

Roagă-te!

„Nu vă îngrijorați [nu vă temeți] de nimic, ci, în orice [circumstanță] lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri [foarte clare], cu mulțumiri.” (Filipeni 4:6, Biblia amplificată)

De prea multe ori, tratăm rugăciunea ca fiind un fel de ultim efort. Motivele variază – încercăm să rezolvăm singuri o problemă, presupunem că Dumnezeu este prea ocupat cu alte lucruri, sau simțim că Dumnezeu este supărat pe noi și nu ne ascultă rugăciunile. Însă, atunci când nu ne rugăm, rezultatul este același: purtăm poveri pe care nu e nevoie să le cărăm.

Pentru mulți credincioși, viața este mult mai grea decât ar trebui să fie deoarece nu ne dăm seama cât este de puternică rugăciunea. Dacă am face-o, ne-am ruga pentru fiecare lucru, nu ca ultimă soluție, ci ca primă reacție.

În Iacov 5:13, apostolul Iacov oferă o soluție simplă, din trei cuvinte, la unele dintre cele mai grele provocări ale vieții: „Să se roage”. Mesajul care ni se transmite în acest verset este acela că, orice s-ar întâmpla pe parcursul zilei, ne putem adresa lui Dumnezeu prin rugăciune. Această decizie are un beneficiu major – cu cât mai mult te rogi, cu atât mai apropiat de Dumnezeu vei fi.

De câte ori te confrunți cu o problemă, prima reacție a ta să fie să te rogi! Dacă ai o nevoie, nu ezita să Îi spui lui Dumnezeu care este aceasta. Atunci când te simți descurajat sau îți vine să te dai bătut, Dumnezeu să fie Primul cu care vorbești despre ceea ce simți! El te iubește, iar atunci când I te adresezi Lui prin rugăciune, vei fi uimit ce mult va conta pentru viața ta.


În orice situație te-ai afla, rugăciunea să-ți fie prima reacție și nu ultimul efort!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon