Să nu ne supărăm pe Dumnezeu

Să nu ne supărăm pe Dumnezeu

„De aceea nu-mi voi ține gura, ci voi vorbi în neliniștea inimii mele, mă voi tângui în amărăciunea sufletului meu [O, Doamne].” (Iov 7:11, Biblia amplificată)

Asemenea lui Iov, mulți oameni Îl învinuiesc pe Dumnezeu pentru problemele pe care le au. Aceștia sunt supărați pe Dumnezeu! E posibil ca aceia care nu au trăit acest sentiment să nu îl înțeleagă. Însă cei care l-au avut știu cum e să fii supărat pe Dumnezeu; aceștia dau vina pe El că nu le-a oferit ceva important în viețile lor. Poate că lucrurile nu au mers așa cum și-au planificat. Ei cred că, dacă ar fi vrut, Dumnezeu ar fi putut schimba lucrurile, dar, fiindcă nu a făcut-o, se simt dezamăgiți și dau vina pe El pentru situația în care se află.

Dacă nu îți schimbi această atitudine, va trebui să înțelegi că e imposibil să ai părtășie cu cineva pe care ești supărat. Dumnezeu este Cel care te poate ajuta, așa că singura soluție este să nu mai fii mânios. Atunci când te simți dezamăgit în viață, ar trebui să fugi către Dumnezeu, nu departe de El.

Adeseori credem că, dacă am ști de ce ni se întâmplă anumite lucruri, atunci am fi mulțumiți. Eu cred că Dumnezeu nu ne spune decât ceea ce trebuie să știm, ceea ce putem înțelege, adică lucrurile care nu ne răneasc, ci, din contră, care ne ajută. Cu ajutorul lui Dumnezeu, putem învăța să mergem mai departe și să nu încercăm să înțelegem tot ce ni se întâmplă în viață.

Trebuie să vină o vreme când să încetăm să mai trăim în trecut și să căutăm răspunsuri. În schimb, putem învăța să-L lăsăm pe Dumnezeu să ne transforme rănile în binecuvântări.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon