Șase căi prin care poți practica pacea

Șase căi prin care poți practica pacea

Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus. —Filipeni 4:7

Pentru a te bucura de viață, este vital să trăiești în pacea lui Dumnezeu. Eu cred că unul dintre secretele trăirii cu pace e acela de a face pași mici spre ea în fiecare zi. Iată câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți dezvolta un stil de viață mai liniștit:

  • Fii selectiv cu modul în care îți petreci timpul. S-ar putea să încerci să faci prea multe lucruri și să nu faci nimic bine. Graba este modul firii de a face mai mult decât te călăuzește Duhul Sfânt să faci. Lasă-te condus de Duhul.
  • Fiți pregătit să spuni „nu” într-un mod frumos. Uneori acceptăm lucruri pe care nu ar trebui să le facem pentru că nu putem refuza. Cere-I lui Dumnezeu să-ți dea cuvintele să refuzi când e cazul.
  • Împotrivește-te duhului de amânare. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune să practicăm auto-disciplina. Fă ceea ce știi că trebuie să faci acum, ca să te poți bucura pe deplin de timpul tău de odihnă.
  • Elimină distragerile principale. Dacă știi că ești predispus la anumite distrageri, cum ar fi privitul la televizor, propune-ți câteva reguli.
  • Stabilește limitele pentru întreruperi. Viața este plină de întreruperi, dar poți învăța să stabilești limite care să te ajute să le gestionezi sănătos, cum ar fi programatul timpului în care nu ești disponibil deloc.
  • Modifică-ți viața. Cere-I lui Dumnezeu să îți arate metode extraordinare pentru a economisi timp și a evita problemele. De exemplu, când eu nu am timp să spăl vase, folosesc farfurii de unică folosință!

Ideea de bază este să faci o prioritate din pacea ta, să faci pași practici spre ea și să-L lași pe Dumnezeu să te călăuzează în fiecare zi în pacea Sa perfectă.


Rugăciune

Doamne, condu-mă în pacea Ta care întrece orice pricepere. Arată-mi pașii zilnici pe care să îi fac pentru a păși în pacea Ta pentru mine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon