Simplitatea bucuriei și a păcii

Simplitatea bucuriei și a păcii

„Căci [la urma urmei] Împărăția lui Dumnezeu nu este [a primi] mâncare și băutură [care îți plac], ci neprihănire [acea stare care face ca o persoană să fie acceptabilă înaintea lui Dumnezeu], pace și bucurie în Duhul Sfânt.” (Romani 14:17, Biblia amplificată)

Cu mulți ani în urmă, am avut acest gând: Viața nu ar trebui să fie atât de complicată. În mine simțeam cum mă pândea ceva, storcând mereu orice urmă de bucurie din mine. Am început să îmi dau seama că eu aveam îndoieli în loc să cred. Mă îndoiam de chemarea lui Dumnezeu cu privire la viața mea, întrebându-mă dacă avea să se îngrijească de nevoile noastre sau nu, îndoindu-mă de deciziile pe care le luam și de acțiunile întreprinse.

În loc să fiu optimistă, devenisem pesimistă. În loc să cred, aveam îndoieli.

Îndoiala complică totul. Aceasta se strecoară prin portița inimii tale, umplându-ți mintea cu gânduri care duc la negativism. Aceasta dă mereu târcoale în toate circumstanțele și situațiile din viața ta, încercând să găsească motive pentru acestea.

Cuvântul lui Dumnezeu nu ne spune să ne căutăm propriile răspunsuri. În schimb, ni se spune să ne încredem în Dumnezeu din toată inima și din tot sufletul (Proverbele 3:5). Atunci când respectăm instrucțiunile simple pe care ni le-a trasat Dumnezeu, vom ajunge tot mai aproape de El, ajutându-ne să trăim în pace și bucurie.

Atunci când îndoiala îți dă târcoale, răspunde cu o inimă plină de credință și vei fi mereu victorios.


Bucuria nu apare niciodată în urma necredinței, ci apare mereu acolo unde e și credință.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon