Suntem chemați să ne bucurăm de Dumnezeu

Suntem chemați să ne bucurăm de Dumnezeu

… totuşi, pentru noi, nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile şi, prin El, şi noi. – 1 Corinteni 8:6

Trebuie să devenim confortabili cu Dumnezeu. Nu vreau să spun că ar trebui să fim lipsiți de respect, dar nu trebuie să ne fie frică de El. De fapt, consider că chemarea supremă a vieții fiecărui credincios este acela de a se bucura de Dumnezeu. Suntem chemați să ne bucurăm de Tatăl, pentru că El este viața și nu ne putem bucura cu adevărat de viață dacă nu ne bucurăm de Dumnezeu.

Uneori nu ne bucurăm de prezența lui Dumnezeu pentru că suntem prea preocupați de a-I sluji, descoperind darurile pe care le avem și petrecându-ne tot timpul în lucrare. Acest lucru mi s-a întâmplat mie; după cinci ani de slujire, Dumnezeu a trebuit să mă facă să calc frâna, pentru că eram atât de mândră de lucrarea pe care o făceam pentru El, încât nu mă mai bucurăm de El.

Trebuie să fim atenți atunci când începem să ne mândrim de noi înșine datorită tuturor lucrurilor pe care le facem. Nu este ceea ce dorește Dumnezeu. Ca Tată al nostru, El dorește doar să-L cunoaștem și să ne bucurăm de El.

Așa că lasă-mă să te întreb, ești mândru de lucrarea ta? Sau te bucuri cu adevărat de Dumnezeu?

Rugăciune

Tată, vreau să mă bucur de Tine. E așa de minunat să fiu în relație cu Tine și să mă bucur de prezența Ta. Las deoparte mândria mea și mă smeresc înaintea Ta, ca să-mi pot găsi scopul și bucuria doar în Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon