Trăiește în pace cu toți

Trăiește în pace cu toți

Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii. – Romani 12:18

O lecție importantă pe care am învățat-o este să mă smeresc, ca să nu mă rănesc. Biblia spune: „Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii” (Romani 12:18).

Înainte de a face din Cuvântul lui Dumnezeu o prioritate pentru viața mea și înainte de a decide să trăiesc o viață de ascultare, aveam modul meu de a face lucrurile. Nu mă adaptam ușor – din contră – doream ca toți ceilalți să se adapteze după mine. Bineînțeles că acest lucru a adus mult stres și luptă.

Acum am învățat să las de la mine. Nu este întotdeauna ușor pentru firea mea să fac lucrurile diferit de cum am plănuit, dar este totuși mai ușor decât să fiu supărată și să mă simt mizerabil.

Dacă dorești să ai pace în relațiile tale, ai nevoie să fi flexibil. Forțând întotdeauna lucrurile în direcția în care tu le dorești, îi vei răni și ofensa pe cei din jurul tău. Dar când pui la inimă încurajarea lui Pavel de „a trăi în pace cu toți”, Duhul Sfânt va umple relațiile tale cu pacea și bucuria Lui.


Rugăciune

Duhule Sfânt, ajută-mă să mă smeresc, ca să nu mă rănesc. Vreau pacea Ta în relațiile mele, și de aceea aleg astăzi să fiu smerit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon