Trăind cu mulțumire și satisfacție

Trăind cu mulțumire și satisfacție

Negreşit, evlavia însoţită de mulţumire (mulțumirea care presupune suficiență interioară) este un mare câştig. —1 Timotei 6:6

Biblia spune că evlavia însoțită de mulțumire este un mare câștig. Ce înțeleg eu este că o persoană evlavioasă și mulțumită este în starea cea mai bună în care poate fi.

Bucuria nu vine din circumstanțele tale care sunt în ordine și sub control; vine din ceea ce este în inima ta. De exemplu, lumea este plină de oameni care au ceea ce ei cred că doresc și încă nu sunt fericiți. De fapt, unii dintre cei mai nefericiți oameni din lume sunt oameni care par „să aibă totul”.

Mulțumirea nu vine din renume sau cunoaștere, din cât de mulți bani ai, din poziția la locul de muncă sau anturajul tău. Nu se găsește în nivelul tău de educație sau în mediul în care te-ai născut. Mulțumirea este o atitudine a inimii.

Nu este nimeni mai fericit decât o persoană cu adevărat recunoscătoare, o persoană cu adevărat mulțumită. Cuvântul „mulțumit” înseamnă „a fi atât de satisfăcut încât nu te deranjează nimic, indiferent de ce se întâmplă, dar nu atât de comod încât să nu vrei niciodată nicio schimbare”.

Cu toții vrem să vedem că lucrurile se îmbunătățesc. Dar nu trebuie să fii deranjat de locul în care te afli acum. Poți alege să crezi că Dumnezeu lucrează și că lucrurile se schimbă și vei vedea rezultatul în timp util.

Viața depinde de alegerile pe care le facem… deci alege mulțumirea și satisfacția în fiecare zi a vieții tale. Nu vei greși niciodată făcând asta.


Rugăciune

Doamne, vreau să fiu mulțumitor și satisfăcut de locul în care mă aflu chiar acum. Dă-mi putere să aleg să fiu mulțumitor în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon