Umblă cu îndrăzneală

Umblă cu îndrăzneală

Cel neprihănit îndrăzneşte ca un leu tânăr. – Proverbe 28:1

Unii oameni debordează de îndrăzneală, în timp ce alții se luptă să trăiască cu îndrăzneala unui copil iubit al lui Dumnezeu. Am avut aceași problemă, până când Dumnezeu mi-a arătat niște pași importanți care m-au ajutat să trăiesc cu îndrăzneală și vreau să îi împărtășesc cu tine.

    1. Refuză să trăiești în frică. Frica este o epidemie în societatea noastră. Biblia ne instruiește în Evrei 10:38 să trăim prin credință și să nu dăm înapoi cu frică.
  1. Lasă piedicile în urma ta. Nu ești un ratat pentru că încerci lucruri noi și nu funcționează. Eșuezi doar atunci când încetezi să încerci. Nu îți fie frică să faci greșeli și, dacă faci, revino-ți rapid și mergi înainte.
  2. Nu fă comparații. Îndrăzneala va fi imposibilă atâta timp cât te compari cu ceilalți. Îndrăzneala vine din acceptarea a cine ești și din a fi cea mai bună versiune a ta.
  3. Fii dispus să iei măsuri. Cercetează-ți inima și întreabă-te ce crezi că vrea Dumnezeu să faci – și apoi fă acel lucru.

Roagă-te pentru acești patru pași și cere-I Duhului Sfânt să te ajute să-i trăiești. În Hristos, și prin harul Său, poți avea încredere și să fii plin de îndrăzneală.

Rugăciune

Duhule Sfinte, vreau ca îndrăzneala să fie una dintre caracteristicile mele de bază. Ajută-mă să trăiesc acești patru pași.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon