jetësore aq sa rrahjet e zemrës

jetësore aq sa rrahjet e zemrës

Sepse ata, që jetojnë sipas mishit, e çojnë mendjen në gjërat e mishit, por ata që jetojnë sipas Frymës, në gjërat e Frymës. –Romakëve 8:5

Si besimtarë, ne nuk mund të jetojmë pa të menduarin drejtë. Njësoj si rrahjet e zemrës, është jetësore sepse shumë nga problemet me të cilët përballemi janë të rrënjosur në modelet e mendimit të gabuar, që nuk është i bazuar në të vërtetën.

Mendimi i drejtë është rezultat i marrëdhënies së vazhdueshme dhe personale me Perëndinë përmes lutjes dhe Fjalës. Është e rëndësishme për ne që të pranojmë faktin se jeta jonë nuk do të drejtohet mirë derisa edhe mendimi ynë të jetë i drejtë sepse mendimet prodhojnë fryt. Kur kemi mendime të mira, jeta jonë prodhon fryt të mirë. Kur kemi mendime të këqija, jeta jonë prodhon fryt të keq.

Sa më gjatë i shërbej Perëndisë dhe Fjalës së tij, aq më shumë kuptoj sa e rëndësishme është për mua të kem kujdes për gjërat që më vijnë në mendje. Njeriu ndjek aty ku mendja shkon. Të ruajmë mendimet tona vazhdimisht, është e vetmja mënyrë që do të jemi ndonjëherë në gjendje të jemi në linjë me Fjalën e Perëndisë dhe të fitojmë betejat tona kundër armikut.


Lutje

Frymë e Shenjtë, ti më ke treguar që mendimet e drejta janë jetësore. Unë të kërkoj Ty dhe do të studioj Fjalën tënde rregullisht që të jem në gjendje të kem mendime të drejta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon