Lëre të Shkojë

Mos u nxito në frymën tënd të zemërohesh, sepse zemërimi gjen strehë në gji të budallenjve. PREDIKUESI 7:9

Ka disa gjëra në jetë në të cilat ke njëfarë kontrolli: mund të kontrollosh se me kë kalon kohë, çfarë ha dhe kur shkon në shtrat, për shembull. Por ka edhe shumë gjëra të tjera që nuk mund t’i kontrollosh, si ato që thonë të tjerët për ty ose goma e çarë papritur. Mënyra se si reagon ndaj gjërave që nuk mund t’i kontrollosh, sado e madhe ose e vogël, shpesh përcakton nivelin e stresit dhe cilësinë e jetës dhe shëndetit.
Unë kam dy sugjerime për të trajtuar gjërat që nuk mund t’i kontrolloni. Së pari, nëse nuk mund t’i kontrolloni, mos merrni përgjegjësi për ta. Dhe së dyti, më pëlqen të them: “Bëni më të mirën, lutuni dhe lëreni Zotin të bëjë pjesën tjetër”.

Njerëzit që mërziten rregullisht për gjëra jashtë kontrollit të tyre vuajnë në shumë mënyra. Njerëzit që i lënë të shkojnë, janë shumë më mirë. Të heqësh dorë nga disa gjëra nuk do të thotë që nuk të intereson; thjesht do të thotë që ju e keni pranuar faktin që nuk mund të bëni asgjë për t’i ndryshuar ato në atë kohë. Goma e çarë tashmë ka ndodhur. Ta riparosh ose ta ndryshosh atë me qetësi ka kuptim, por nuk ka kuptim të shpërthesh në zemërim duke shkelmuar gomën. Nëse trajtojmë siç duhet çdo stres kur ndodh, nuk do të përfundojmë duke shpërthyer në zhgënjim për gungat e pashmangshme në rrugën e jetës.


Perëndia madje mund të përdorë një shqetësim ose zhgënjim për të mirën tuaj. Ai është pikërisht aty me ju dhe Ai është në kontroll. Nëse i besoni Atij për t’i zgjidhur gjërat, do të jeni në gjendje t’i kaloni uljet dhe ngritjet e jetës me paqe, gëzim dhe forcë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon