Mbaji Dëshirat E Tua Nën Kontroll

Mbaji Dëshirat E Tua Nën Kontroll

O Zot, çdo dëshirë që kam është para teje dhe psherëtimat e mia nuk të janë fshehur. (PSALMI 38:9)

Perëndia thotë në Fjalën e Tij se nëse kënaqemi me Të, Ai do të na japë dëshirat dhe kërkesat e fshehta të zemrave tona (shih Psalmin 37:4). Më pëlqen ai plan sepse sigurisht kalova shumë vite e frustruar duke u përpjekur të merrja gjërat që doja për veten time. Në procesin e kërkimit të gjërave, ne shpesh dështojmë të ndjekim Perëndinë dhe të kënaqemi duke e njohur Atë. Shumë vite më parë, e lashë këtë të ndodhte për shkak të dëshirës sime të fortë për të qenë në shërbesë. Mendova se gjëja më e rëndësishme në botë ishte shërbimi për Perëndinë, por duhej të mësoja se nuk ishte aq e rëndësishme sa vetë Perëndia.

A po i mbani në ekuilibër dëshirat tuaja dhe po kënaqeni me Zotin mbi gjithçka tjetër? Nëse jo, mund të bëni lehtësisht një rregullim duke i kujtuar vetes atë që është vërtet e rëndësishme. Vendosini të gjitha dëshirat tuaja përpara Perëndisë, siç na udhëzon Shkrimi ynë sot për të bërë, duke i besuar Atij që të heqë çdo që nuk është vullneti i Tij i përsosur për ju.

Jo çdo dëshirë është nga Perëndia dhe prandaj jo çdo dëshirë që ne kemi do të plotësohet, por ne mund t’i besojmë Perëndisë që të përmbushë ato që do të funksionojnë për të mirën tonë. Perëndia dëshiron që ju të dini se nëse pyesni për diçka dhe nuk e arrini atë, mund të jetë që Ai ka në mendje diçka tjetër më të mirë për ju. Ndaj, qetësohuni, dhe kënaquni me Zotin, dhe lejojeni Atë të kujdeset për pjesën tjetër.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Planet e Perëndisë për ty janë më të mira se sa planet e tua për veten.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon