Ali vaša vera deluje?

Ali vaša vera deluje?

[Če smo] v Kristusu Jezusu, niti obreza niti neobreza nič ne velja, ampak le vera, ki je sprožena, vžgana, napojena in izražena ter deluje po ljubezni. (Galačanom 5,6)

Mnogo ljudi misli, da je velika vera prvi in najpomembnejši znak duhovne zrelosti. Jaz pa menim, da je najresničnejši preizkus duhovne zrelosti življenje v ljubezni. Hoja v ljubezni da zagon naši veri. Ne moremo imeti dobrega odnosa z Bogom brez vere v Boga, ampak ljubezen pokaže, okrepi in izrazi našo vero. Če zares ljubimo Boga in verjamemo Vanj, bomo ljubili tudi ljudi.

Današnja vrstica nas uči, da vera deluje po ljubezni. Ljubezen niso zgolj besede ali teorija, je dejanje. Sveto pismo pravzaprav pravi, da nimamo ljubezni, če vidimo brata v stiski in imamo, kar potrebuje, a mu ne pomagamo (gl. 1 Janez 3,17).

Jezus je tudi rekel, da so celotna postava (zakoni) in vsi preroki strnjeni v ljubezni, ko je izjavil: »‘Ljubi GOSPODA, svojega Boga z vsem srcem, vso dušo in vsem mišljenjem.’ To je prva in največja zapoved. Druga pa je njej podobna: ‘Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.’ Na teh dveh zapovedih stoji vsa postava in preroki« (Matej 22,37–40). Jezus je to izrekel, ko so ga ljudje (farizeji, učitelji postave) povprašali, katera zapoved je najpomembnejša, največja. Pravzaprav so mu rekli: »Jezus, povej nam samo bistvo.« Odvrnil je: »Prav. Želite bistvo? Si želite popolnoma izpolniti vso postavo in vse preroke? Potem ljubite mene in ljubite ljudi.« Tako preprosto je. Jezus je ljudem dal vedeti, da je ljubezen ključ do življenja, ki je Bogu po volji. Če poskušamo hoditi v veri brez ljubezni, je tako, kot bi imeli svetilko brez baterije. Paziti moramo, da je naša baterija ljubezni vedno napolnjena. Sicer naša vera ne bo delovala!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog je ljubezen. Bolj kot poznamo Njega, bolj bomo ljubili druge.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon