Beseda modrosti

Beseda modrosti

Enemu je dana v in po [Svetem] Duhu beseda modrosti [moč, da govori sporočilo modrosti]. (1 Korinčanom 12,8)

Prvo pismo Korinčanom 1,30 pravi, da je Jezus »za nas postal modrost od Boga«. Pisec knjige Pregovori večkrat ponavlja, naj iščemo modrost in naredimo vse, kar le lahko, da jo pridobimo. Modrost je dana na razpolago vsem ljudem, medtem ko je »beseda modrosti« take vrste modrost, ki se razlikuje od tiste, ki jo lahko dobi vsak.

Vsa modrost prihaja od Boga, obstaja tudi modrost, ki se je lahko naučimo iz izkušenj ali se do nje dokopljemo razumsko. A to ni beseda modrosti, o kateri govori današnja vrstica. Beseda modrosti je oblika duhovnega vodstva. Ko deluje, Sveti Duh nadnaravno sporoči posamezniku, kako postopati v določeni zadevi z izredno modrostjo, táko, ki presega naravno poznavanje ali izkušnjo in prepozna Božji namen.

Pogosto delujemo v tem daru, ne da bi se ga sploh zavedali. Morda nekomu rečemo nekaj, kar se nam zdi čisto običajno, poslušalcu pa je v njegovi stiski neverjetna beseda modrosti.

Prejela sem že besedo modrosti od otrok, za katere sem bila prepričana, da niso imeli pojma, kaj so izrekli. Sveti Duh je preko otrok pridobil mojo pozornost, da mi je spregovoril. Prosite in pričakujte Božje vodstvo po besedah modrosti.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Iščite modrost, ker ena sama beseda modrosti, izgovorjena ob pravem času, lahko spremeni življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon