Beseda spoznanja

Beseda spoznanja

Drugemu je po istem [Svetem] Duhu dana beseda spoznanja in razumevanja [moč, da jo izrazi]. (1 Korinčanom 12,8)

Beseda spoznanja deluje podobno kot beseda modrosti. Obstaja več različnih razlag oziroma pomenov besede spoznanja, a večina se strinja, da Bog na ta način osebi razodene, kaj dela v določeni situaciji, ne da bi ta oseba imela kakršnokoli predhodno znanje oziroma naravno védenje o tem.

Včasih, kadar nam Bog govori in nam da besedo spoznanja za druge, vemo, da je nekaj narobe v njihovem življenju, ali pa vemo, da morajo narediti določeno stvar v določenih okoliščinah. Nikoli ne bi smeli poskušati vsiliti takega nadnaravnega spoznanja nikomur. Namesto tega bi jim ga morali v ponižnosti predstaviti in pustiti, da jih Bog prepriča. Včasih pa je vse, kar Bog želi od nas, da molimo za tega človeka.

Medtem ko nam je beseda spoznanja pogosto dana kot orodje služenja za pomoč drugim, je zelo dragocena tudi v našem osebnem življenju. Ta dar, na primer, pogosto deluje, ko kaj izgubim ali založim. Nikjer ne najdem tistega, kar iščem, ko mi Sveti Duh v mislih nenadoma prikaže sliko ali ponudi idejo ali besedo, kje bom to našla. To je zelo praktičen primer, ko mi On da spoznanje, ki ga sama nimam. Na ta način lahko beseda spoznanja deluje tudi v vašem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izobraževanje je dobro, a Božje spoznanje je še boljše, zato se zanašajte Nanj.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon