Darovi Svetega Duha

Darovi Svetega Duha

Glede duhovnih darov (posebne nadnaravne obdarjenosti), bratje, ne želim, da bi bili v nevednosti (nepoučeni). (1 Korinčanom 12,1)

V celotni krščanski zgodovini je bilo veliko napisanega o darovih Duha. Sámo Sveto pismo nas uči o pomenu darov Duha in kako pomembno je, da te darove poznamo in jih ne zanemarjamo. A vsemu temu navkljub še vedno veliko ljudi popolnoma zanemarja te darove. Sama sem precej dolgo obiskovala cerkev, kjer nikoli nisem slišala niti ene pridige ali kakršnegakoli učenja o darovih Duha. Niti tega nisem vedela, kaj sploh so, čeprav so mi bili na razpolago.

Ti »darovi« ali »obdarjenosti«, kot jih imenuje Amplified Bible (razširjeno Sveto pismo), so posredovani kot »izjemne moči, razpoznane, izkazane v nekaterih kristjanih« (1 Korinčanom 12,4). Ti darovi so različni, a vsi izhajajo iz istega Svetega Duha. Ko dopustimo Bogu, da nas vodi in uporabljamo te darove, dodajo čudovito razsežnost moči v naše življenje. Prvo pismo Korinčanom 12,8–10 našteje darove: beseda modrosti, beseda spoznanja, vera, darovi ozdravljanja, čudežna dela, preroštvo, razločevanje duhov, raznovrstni jeziki in razlaganje jezikov.

Vse to so sposobnosti, darovi, izpolnitve in obdarjenosti nadnaravne moči, po katerih je vsakemu verniku omogočeno (vsak je tako usposobljen), da doseže in dokonča, kar presega običajno. To je na razpolago vsakemu, ki veruje v Kristusa. Ne moremo izsiliti delovanja kateregakoli duhovnega daru. Iskreno si želimo vseh darov, hrepenimo po njih, a Sveti Duh je tisti, ki odloča, kdaj in skozi koga bo deloval. Prosite Boga in pričakujte Božje vodstvo glede darov Duha.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ni treba, da ste slabotni, ker vam je danes in vedno na voljo Božja moč.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon