Bodite duhovno živi

Bodite duhovno živi

Postava Duha življenja [ki je] v Kristusu Jezusu [postava našega novega bitja] me je osvobodila postave greha in smrti. (Rimljanom 8,2)

Kadar poskušamo imeti odnos z Bogom, tako da izpolnjujemo vse zakone (postavo) religije, nam strahotno spodleti in vedno se počutimo poražene. Jezus je povsem izpolnil postavo za nas in plačal dolg, ki smo ga dolgovali Bogu zaradi našega greha in nepravičnosti. Odprl nam je pot, da se raje približamo Bogu po veri Vanj, ne pa po svojih dobrih delih.

Jezus je rekel, da če Ga ljubimo, bomo izpolnjevali in ubogali Njegove zapovedi (gl. Janez 14,15). On ni rekel, da če bomo izpolnjevali vse zapovedi, nas bo On ljubil. Bog nas že ljubi, in želi, da se odzovemo na Njegovo ljubezen, tako da se voljno potrudimo po najboljših močeh, da Ga ubogamo. On tudi želi, da vemo, da ko naredimo napako, nam lahko takoj in popolnoma oprosti.

V Stari zavezi je greh povzročil duhovno smrt, toda postava ljubezni, v kateri zdaj živimo mi, prinaša življenje v nas. Božja ljubezen je čudovita; ko se zavemo, da nismo več pod pritiskom, da vseskozi delujemo popolno, nam omogoča, da smo sproščeni v Njegovi prisotnosti in slišimo Njegov glas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Jezusovo delo na križu nam omogoča, da uživamo v osebnem, prijetnem druženju z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon