Kje je Bog?

Kje je Bog?

Iščite, povprašujte in želite si Gospoda, dokler ga je mogoče najti [po pravici se sklicujte Nanj], kličite ga, dokler je blizu. (Izaija 55,6)

V letih služenja so mi pogosto postavljali tako vprašanje: »Zakaj ne morem občutiti Božje prisotnosti?« Občasno sem se tudi sama spraševala isto.

Iz Svetega pismo vemo, da Sveti Duh ne steče stran in nas ne zapusti vsakokrat, ko naredimo kaj takega, kar Ga vznejevolji ali razžali (gl. Hebrejcem 13,5b). V bistvu se je zavezal, da bo ostal z nami in nam pomagal, da se prebijemo skozi težave, ne pa da bi nas pustil z njimi same in brez pomoči.

Ne, Sveti Duh nas nikdar ne zapusti, se pa včasih »skrije«. Rada rečem, da se Bog včasih s svojimi otroki igra skrivalnice. Včasih se skrije pred nami, dokler Ga sčasoma, ko Ga že dovolj pogrešamo, začnemo iskati. In kadar Ga iščemo, Ga najdemo, saj je tako obljubil (gl. 1 Kroniška 28,9; Jeremija 29,13).

V svoji knjigi nam večkrat pove, naj Ga iščemo – naj iščemo Njegov obraz, Njegovo voljo, Njegov namen za svoje življenje. Iskati pomeni hrepeneti, nujno potrebovati, stremeti, slediti z vso močjo. Prav tako nam je rečeno, naj Ga iščemo zgodaj, iskreno in marljivo, skrbno. Če ne iščemo Boga, bomo živeli v razočaranju. Iskanje Boga je nekaj, kar On želi od nas in kar nam je naročil; je osrednjega pomena za našo hojo z Njim in ključno za duhovni napredek. Povejte Bogu, kako pomemben je za vas in da ne morete ničesar narediti brez Njega.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Počastite Boga že danes in vsak dan, tako da Ga prosite, naj bo vpleten v vsa področja in podrobnosti vašega življenja.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon