Bog govori na mnogo načinov

Bog govori na mnogo načinov

… Jaz sem [Tisti], ki govori v pravičnosti … (Izaija 63,1)

V današnjem verzu Bog izjavlja, da govori; in ko govori, govori v pravičnosti. Vedno se lahko zanesemo, da je to, kar pove, prav. Bog nam govori na mnogo načinov, ki vključujejo, a niso zgolj omejeni na: Njegovo Besedo, naravo, ljudi, okoliščine, mir, modrost, nadnaravno posredovanje, sanje, vizije in »notranje pričevanje«, kot nekateri imenujejo najboljši opis »védenja oziroma spoznanja« globoko znotraj srca. On vedno govori, kot pravi Sveto pismo, s »tihim, milim glasom« (rahlim šepetom), ki se po mojem prepričanju prav tako nanaša na notranje pričevanje.

Bog govori tudi po naši vesti, naših željah in tudi s slišnim (zvočnim, avdio) glasom. Vedno pa si zapomnite, da kadar govori, je to, kar pove, vedno prav in nikoli ne nasprotuje Njegovi pisani Besedi. Le redko slišimo Božji slišni glas, čeprav se tudi to zgodi. Sama sem slišala Božji slišni glas tri – ali štirikrat v življenju. V dveh od teh primerov sem spala in Njegov glas me je prebudil, ko me je samo poklical po imenu. Vse, kar sem slišala, je bilo »Joyce,« a vedela sem, da je Bog izgovoril moje ime. Ni povedal, kaj želi, a nagonsko sem vedela, da želi, naj storim Zanj nekaj posebnega, čeprav se kar nekaj let ni razjasnilo, kaj.

Rada bi vas opogumila, da prosite Boga, naj vam pomaga slišati Njegov glas na tisti način, ki ga je izbral, da vam govori. Ljubi vas; dobre načrte ima za vaše življenje; rad bi vam govoril o teh stvareh.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog govori na mnogo načinov; a zapomnite si – On nikoli ne nasprotuje Svetemu pismu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon