Bog govori specifično

Bog govori specifično

Če ubogajo in Mu služijo (se Mu podvržejo), bodo preživeli svoje dni v blaginji in svoja leta v veselju in radosti. (Job 36,11)

Z Davom morava redno slišati Boga glede mnogih stvari. Morava Mu prisluhniti glede tega, kako naj ravnava z ljudmi, glede okoliščin, številnih dogodkov in določenih situacij. Nenehno moliva: »Kaj naj storiva glede tega? Kaj naj storiva glede onega?«

Zdi se nama, da se vsak teden zgodi sto stvari, ki jih morava hitro dojeti in sprejeti odločitve, ki jih vodi Bog. Če ne ubogava Boga v ponedeljek, bo najin teden lahko v petek v zmešnjavi. Zato sva odločna, da ne bova živela v neposlušnosti.

Mnogi ljudje so zaskrbljeni, kakšna je specifična Božja volja za njihovo življenje. Sprašujejo se, kaj On želi, da storijo. Na primer: »Gospod, naj sprejmem to službo ali želiš, da sprejmem drugo? Ali želiš, da storim to, ali želiš, da storim ono?« Verjamem, da nas Bog želi natančno usmeriti, če po tem hrepenimo. Toda On še bolj poudarja poslušnost, ubogljivost Njegovi splošni volji za naše življenje, kar pa najdemo v Njegovi besedi: da smo hvaležni, in to vedno, v vsaki situaciji, da se nikoli ne pritožujemo, smo vedno zadovoljni, prikazujemo sadove Duha in odpuščamo tistim, ki so nas prizadeli ali razočarali.

Če ne ubogamo smernic, ki nam jih je dal v Svetem pismu, bomo imeli težave slišati, kaj je Njegova specifična, izrecna volja za nas. Ko si prizadevate bolj in bolj jasno slišati Boga in sledite Njegovi volji za svoje življenje, si postavite za prioriteto, da boste spoznavali in ubogali Njegovo splošno voljo tako, da ostanete zakoreninjeni v Njegovi Besedi. Potem boste lažje slišali, ko vam bo govoril specifično.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Še naprej delajte, kar veste; ko pa ne boste vedeli, kaj naj bi naredili, vam bo Bog pokazal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon