Bog ima vaše odgovore

Bog ima vaše odgovore

Naj ti Gospod odgovori (te usliši) na dan stiske! Naj te ime Jakobovega Boga postavi na višavo [in te varuje]. (Psalm 20,2)

Če ste bili kadarkoli v odnosu, če ste poskušali upravljati s svojim denarjem, obdržati službo, poskušali odkriti in izpolniti Božji namen za svoje življenje ali poskušali duhovno zrasti – potem ste verjetno naleteli ne nekaj težav. Težave so del življenja; ko se znebite ene, vas najverjetneje za prvim vogalom že čaka druga! To velja za vsakogar izmed nas. Čeprav se razvijamo in zorimo v sposobnostih soočanja, prenašanja, vztrajanja in živimo v zmagi, se bomo vedno spoprijemali z eno ali drugo težavo.

Samo Bog ima rešitve za življenjske težave, zato je najbolje, kar lahko naredimo s svojimi težavami, to, da jih predamo Njemu. Nehajmo jih premlevati v svojih mislih, nehajmo govoriti o njih, nehajmo se vznemirjati zaradi njih, ampak samo sprostimo pritisk, življenjske težave izročimo Bogu in naj On vse uredi. Če se bomo naučili izročati Bogu ves stres, napetosti in stiske, se bomo bolj veselili življenja, bolj bo zabavno z nami, srečnejši bomo in bolj sproščeni.

Bog lahko naredi več v enem trenutku kot mi s prizadevanjem in bojevanjem v celem življenju. Lahko vas v trenutku nagovori in popolnoma obrne položaj; ena sama Njegova beseda lahko reši vse. Nič ni preveliko, da Bog ne bi mogel doseči, in nič premajhno, da Bogu ne bi bilo mar. Skrbi za vse, kar nam povzroča skrbi, zato Mu predajte svoje težave in naj vam On prinese rešitev, ki jo potrebujete.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Izročite Bogu svoje težave in dovolite, da jih On reši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon