Molite za druge

Molite za druge

Opominjam te in prosim, darujte prošnje, molitve in zahvale za vse ljudi in posredujte v njihovo dobro. (1 Timoteju 2,1)

Ko molimo, mi govorimo Bogu in prav tako poslušamo, ko nam On govori. Ena vrsta molitve je posredovanje, zastopanje, kar je v bistvu molitev za nekoga drugega, ne zase. Je klicanje k Bogu v dobro nekoga drugega, prinašanje njihovih potreb v molitvi pred Boga; včasih nam Bog med tem lahko tudi kaj spregovori o njihovi stiski. Posredovanje je ena izmed najpomembnejših oblik molitve, ker mnogi ljudje ne molijo zase ali pa ne vedo, kako naj molijo. Zakaj? Ker nimajo odnosa z Bogom. Prav tako pridejo časi, ko so okoliščine zelo težke, napetost tako visoka, ranjenost prevelika, stvari pa tako zmedene, da ljudje ne vedo, kako naj molijo za lastne težave. Spet drugi pa so molili in molili in molili zase, in jim je zmanjkalo moči za molitev.

Na primer, v bolnišnici sem obiskala prijateljico, ki je trpela zaradi raka. Pogumno se je borila in molila kot neustrašna bojevnica, ampak prišla je do točke, kjer ni bila več dovolj močna za tako molitev, kot si je želela, in mi je rekla: »Joyce, enostavno ne morem več moliti.« Potrebovala je prijatelje, da bi molili zanjo – ne zgolj molili zanjo, ampak resnično molili za njo – molili namesto nje, ker sama ni zmogla.

Verjamem, da poznate ljudi, ki potrebujejo molitev, ljudi, ki potrebujejo vas, da govorite Bogu in Mu prisluhnete zanje, v njihovo dobro. Spodbujam vas, prosite Ga, naj vam pokaže, kateri so ti ljudje, in zvesto molite zanje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Vztrajno, zvesto molite za ljudi, kot vas Bog vodi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon