Mogočna molitev

Mogočna molitev

Ljubite svoje sovražnike, blagoslavljajte tiste, ki vas preklinjajo, delajte dobro njim, ki vas sovražijo, in molite za tiste, ki vas kruto zlorabljajo in preganjajo. (Matej 5,44 KJV)

Ena izmed najmočnejših molitev, ki jih lahko molite, je molitev za vaše sovražnike. Če želite videti nekoga, ki je mogočen v molitvi, iščite osebo, ki bo zastopala za sovražnika. Verjamem, da nas Bog silno blagoslavlja, ko zastopamo za tiste, ki so nas užalili ali izdali.

Se spomnite Joba? Moral je moliti za svoje prijatelje po tem, ko so ga zares prizadeli in razočarali. Vendar pa je Bog takoj za tem, ko je Job molil, začel obnavljati njegovo življenje. Pravzaprav mu je Bog povrnil dvakrat več, kot je izgubil (gl. Job 42,10)! Ko molimo za tiste, ki so nas prizadeli, je ta molitev tako mogočna zato, ker živimo v ljubezni do te osebe in ubogamo Božjo besedo.

V današnji vrstici lahko slišimo Božji glas. Kaj nam Jezus v tej vrstici naroča? Naroča nam, naj molimo za svoje sovražnike. Ko pomislite na ljudi, ki so vas izkoriščali, zlorabili, trpinčili in o vas zlobno govorili, jih blagoslavljajte; ne preklinjajte jih. Molite zanje. Bog ve, da blagoslavljanje sovražnikov ni lahko; ve, da ne čutite tako, da bi to storili. Ampak tega ne naredite zato, ker tako čutite, temveč to storite kakor za Gospoda. Odločitev za molitev in blagoslov namesto za preklinjanje je zelo močna v duhovnem področju; Bog bo posledično naredil mogočne stvari v vašem življenju.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne dovolite, da vas zlonamerni ljudje potegnejo navzdol na svojo raven, ko vas skušajo, da bi ravnali tako, kot ravnajo sami.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon