Lahko povzročimo spremembo

Lahko povzročimo spremembo

Gospod se je odvrnil od hudega, ki ga je mislil storiti svojemu ljudstvu. (2 Mojzes 32,14)

Ali veste, da molitev lahko spremeni Božje misli? Ko si nekdo samo vzame čas, da govori Bogu in Mu prisluhne, lahko Bog zaradi tega ponovno pretehta, kar je nameraval narediti.

Ko se je Mojzes povzpel na goro Sinaj, da bi prejel Deset zapovedi, se je zadržal dlje časa, kot so si ljudje želeli. V odsotnosti voditelja so pozabili na Gospoda in se vdali mesenim željam; odločili so se pretopiti zlate uhane, da so naredili zlato tele in ga častili. Bog je na gori nagovoril Mojzesa in mu rekel nekaj ključnega: »Bolje, da greš nazaj dol, ker je ljudstvo zabredlo v globoko godljo. Res sem jezen zaradi tega.« (Hvala Bogu, Psalm 30,6 pravi, da Njegova jeza traja le trenutek, medtem ko je Njegova dobrota (usmiljenje) večna!)

Mojzes je začel posredovati, zastopati za ljudstvo, ker mu je bilo tako mar zanj. Bog mu je že rekel: »Pusti me pri miru, kajti to ljudstvo je trdovratno in trmasto« (gl. 2 Mojzes 32,9–10). Mojzes pa ni obupal, ker se v svojem srcu ni sprijaznil s tem. Rad je imel svoje ljudstvo, poznal je naravo Boga in Njegov značaj. Vrh tega je vedel, da Bog res ljubi to ljudstvo in ga v resnici ne želi pustiti na cedilu.

Mojzes je prosil Boga, da se premisli (gl. 2 Mojzes 32,12) in glede na današnjo vrstico, se Bog tudi je. Ko molimo, lahko povzročimo spremembo!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko molite, Bog sliši in odgovori!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon