Stojte v vrzeli

Stojte v vrzeli

Iskal sem med njimi človeka, ki bi pozidal zid in stal v vrzeli (razpoki, luknji) pred menoj za deželo, da je ne uničim, a nisem našel nikogar. (Ezekiel 22,30)

Vrzel je prostor med dvema stvarema; preprečuje dvema predmetoma, dvema področjema, dvema bitjema, dvema osebama, da bi bili povezani med seboj. Ko pridigam v tujih deželah, je med občinstvom in menoj vrzel. Lahko gre za fizično vrzel, če sem na odru; lahko je to kulturna vrzel, najbolj pa me skrbi jezikovna vrzel. Če želim, da me ljudje razumejo, potrebujem prevajalca, nekoga, ki stoji v jezikovni vrzeli zame, da lahko učinkovito predam sporočilo. Prevajalec deluje v moje dobro tako, da odstrani vrzel in ljudje lahko razumejo, kar govorim.

Ezekiel 22,29–31 govori o tem, kako stati v vrzeli. Današnja vrstica je vzeta iz tega odlomka; je ena izmed najbolj žalostnih svetopisemskih izjav. V njej Bog v bistvu pravi: »Potreboval sem nekoga, ki bi molil; a ker nisem našel nikogar, ki bi, sem bil primoran uničiti deželo.« Vse, kar je On potreboval, je bila ena oseba, ki bi molila, in tako bi bilo lahko prizaneseno celi deželi. Ali vidite, kako pomembna je zastopniška molitev? Zgolj ena oseba bi lahko ogromno spremenila v celotni deželi in preko molitve rešila celo področje! Moramo biti pripravljeni moliti; moramo biti dovzetni za take čase, ko nas Sveti Duh vodi v zastopništvo, in moramo ubogati. Nikoli ne vemo, kdaj je potrebna prav naša molitev, da izpolni vrzel in posledično Božja moč deluje v izredni stiski.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Povejte Bogu, da ste pripravljeni moliti za druge, in potem to storite, ko vam polaga na srce različne ljudi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon