Učimo se razsodnosti

Učimo se razsodnosti

Da, če kličeš razsodnost (dobro presojo) in dvigaš svoj glas za razumnost … tedaj boš razumel strah GOSPODOV in boš dosegel spoznanje Boga. (Pregovori 2,3–5)

Razsodnost je nekaj, kar lahko pričakujemo, ko rastemo in se bližamo Bogu. Omogoča nam, da prodremo skozi površino stvari in zagledamo njena globoka področja. Stvari niso vedno take, kot so videti, zato je razsodnost (dobra presoja) dragocenost, ki jo je dobro imeti. Če imamo razsodnost misli in srca, se izognemo mnogim težavam. Spodbujam vas, da redno molite za razsodnost.

Če se odločamo na podlagi tega, kako so stvari videti, kaj mislimo ali kako čutimo, bomo sprejeli veliko nespametnih odločitev. Nekaj je lahko na videz dobro, a imate globoko v sebi občutek, da morate biti previdni, preudarni in s tem ne nadaljevati. V takem primeru morate počakati in moliti; prosite Boga, da vas vodi po Svetem Duhu tako, da vam da razsodnost v vašem duhu. Nikoli ne storite ničesar, če nimate miru glede tega ali če v svojem duhu čutite, da nekaj ni prav.

Naša današnja vrstica nas spodbuja, da bi razumeli strah Gospodov. Bodite previdni, da ne nasprotujete temu, kar čutite v svojem srcu, kajti to je upoštevanje strahu Gospodovega. Tako izkažete spoštovanje temu, kar verujete, da vam On kaže, čeprav vaš um tega morda sploh ne razume. Ko se učite, da vas vodi Sveti Duh, se učite razvijati in spoštovati način, kako Bog pogosto govori; to je skozi razsodnost, zato še naprej molite in vadite to področje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne odločajte se zgolj v skladu z miselnim spoznanjem. Preiščite notranjost in poglejte, kaj vam želi povedati razsodnost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon