Sloga prinaša blagoslov

Sloga prinaša blagoslov

Glej, kako dobro in kako prijetno je, če bratje složno prebivajo skupaj! … Je kakor rosa z [veličastne] gore Hermon in rosa, ki pada na sionske vzpetine; zakaj tam je Gospod zapovedal svoj blagoslov, celó življenje na veke. (Psalm 133,1.3)

Ko za nekaj molite in se vam zdi, da ne slišite Boga, morda potrebujete nekoga, ki bi molil v strinjanju z vami. Take vrste sloga je močna duhovna sila in, skladno z današnjo vrstico, je dobra in zapoveduje Božji blagoslov.

Ko se dva ali trije ljudje strinjajo, Jezus obljublja, da bo z njimi. Njegova prisotnost uveljavlja več moči, kot si jo sploh lahko predstavljamo v svojem življenju in okoliščinah. V Evangeliju po Mateju 18,19–20 pravi: »Če se dva izmed vas na zemlji strinjata (skupaj uskladita, ustvarita ubranost) v čemerkoli [nečem in vsem] in za to prosita, jima bo moj Oče, ki je v nebesih, to storil. Kjer sta namreč dva ali so trije zbrani (pritegnjeni skupaj kot moji sledilci) v mojem imenu, JAZ SEM tam sredi med njimi.« Bog je tudi z nami kot posamezniki, ampak naša moč naraste, ko pridemo skupaj v slogi, v enotnosti in strinjanju. Sveto pismo pravi, da jih lahko eden požene v beg tisoč, dva pa deset tisoč (gl. 5 Mojzes 32,30). Taka matematika mi je všeč!

Ker je Božji blagoslov na enotnosti in ker je Božja prisotnost s tistimi, ki se strinjajo v Njegovem imenu, si sovražnik marljivo prizadeva razdeliti ljudi, vnesti prepire v odnose in jih ohranjati sprte med seboj. Razumeti moramo moč enotnosti in strinjanja; to moč moramo uporabljati, ko govorimo Bogu in ko poslušamo z drugimi Njegov glas.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne opustite molitve z drugimi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon