Dobre vrste breme

Dobre vrste breme

Milostno se ozri na molitev svojega služabnika in na njegovo prošnjo, o Gospod, moj Bog. Prisluhni [glasnemu] klicu in molitvi, ki jo danes moli pred Teboj. (1 Kralji 8,28)

Ko molite za druge, dobite včasih tako imenovano »molitveno breme« ali breme za zastopništvo, posredovanje. Breme je nekaj, kar se dotakne vašega srca, da občutite težo in kot nekaj pomembnega; to je nekaj, kar vas Bog prosi, da nosite v molitvi; je nekaj, česar se ne morete otresti. Včasih vas morda Bog nagovori in vam pojasni to breme. Ob drugih priložnostih pa sploh ne veste, kaj to breme je ali pa ga ne razumete popolnoma; veste samo to, da morate moliti.

Nekateri so poklicani, da veliko molijo za določene stvari. Moj mož veliko moli za Ameriko. Poznam ljudi, ki kar naprej molijo za Izrael. Neka gospa mi je povedala, da moli za veterane, ki so se vrnili iz vojne. Verjamem, da ima Bog pokrite vse potrebe na svetu. Ni treba, da vsi molimo za en namen, ker sicer ne bi bilo poskrbljeno za druge. Bodite pozorni, kaj Bog polaga na vaše srce, in potem molite za to.

Eden izmed načinov, kako nam Bog govori, je preko bremen, ki nam jih daje za druge. To pogosto stori brez besed, v srcu zaznamo le občutek teže in skrbi za ljudi. Ko se to zgodi, nas prosi, naj molimo zanje. Bodite pozorni na bremena, ki vam jih nalaga, in vztrajno, zvesto molite, ko vas prosi za to.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ko molite za druge, se spomnite, da ima Bog prav tako nekoga, ki moli za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon