Poslušajte s svojim duhom

Poslušajte s svojim duhom

Duh je tisti, ki oživlja [On daje življenje], meso nič ne pomaga [v njem ni nobene koristi]. Besede (resnice), ki sem vam jih govoril, so duh in življenje. (Janez 6,63)

Včasih naše lastne misli, volja ali čustva ovirajo našo sposobnost prepoznavanja Božjega glasu. Ko poskušamo slišati in ubogati Boga, nas črnoglede misli lahko tako bombardirajo, da bi kar obupali. Če pa utišamo svoje misli in pogledamo, kaj je v našem srcu, nam bo Bog potrdil, kar je govoril. Zaznali bomo, kako se Njegov odgovor dviga z mirom in prepričanjem iz globine našega srca, kjer prebiva Sveti Duh.

Enkrat sem ravno zaključila srečanje, na katerega sem se zelo pripravila in se potrudila, da bi pomagalo prisotnim ljudem. Čeprav se je zdelo, da so na srečanju vsi uživali, so me kar naprej nadlegovale lastne misli: »Nihče ni bil blagoslovljen in večina si je želela, da sploh ne bi prišli.«

Počutila sem se kot popolna polomija, a zavedala sem se, da to ni Božja volja zame. Zato sem obmirovala in utihnila ter prisluhnila Svetemu Duhu, kaj mi bo povedal. Takoj sem zaslišala droben, tih glas in vedela sem, da mi v globini pravi: »Če ljudje ne bi želeli biti tu, ne bi prišli. Če ne bi uživali na srečanju, bi mnogi odšli. Dal sem ti sporočilo in nikoli nikomur ne dam slabih stvari za pridiganje. Zato ne dovoli satanu, da ukrade radost tvojega dela.« Če ne bi temu prisluhnila, bi bila še naprej nesrečna in klavrna, vendar je Božja beseda vame prinesla življenje.

Boga slišimo v svojem duhu, ne v svojem umu. Zapomnite si to in si vedno vzemite čas, da se ustavite in vprašate Boga, kaj vam v resnici govori.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božja beseda vedno prinese življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon