Bog izbere naše darove

Bog izbere naše darove

Človek ne more prejeti ničesar [ničesar ne more zahtevati, vzeti, si prisvojiti], razen tega, kar mu je dano iz nebes. [Človek mora biti pripravljen sprejeti darilo, ki mu je dano iz nebes; ni drugega vira.] (Janez 3,27)

Mislim, da se zgodi nekaj zelo slabega, kadar ljudje tekmujejo med seboj ali se primerjajo z drugimi na področju duhovnih darov, naravnih sposobnosti in klica, ki ga je Bog položil v njihovo življenje. Primerjanje in tekmovanje povzročita, da izgubimo radost tega, kar smo, in kar delamo, saj nas je Gospod zasnoval, da smo in da delamo.

Današnja vrstica nas uči, naj bomo zadovoljni z darom oziroma darovi, ki jih imamo. Naši darovi prihajajo od Boga, zato bi nas morali osrečevati, saj nam jih je On dal. Ne bomo namreč dobili nobenih drugih darov, dokler se Bog ne odloči, da nam jih da. Zaupajmo Svetemu Duhu in verujmo, saj je bil poslan na svet zato, da pomaga, da se zagotovo izpolni Božja volja na zemlji in v vsakem izmed nas.

Spodbujam vas, poglobite se v dejstvo, da je Bog poslal Svetega Duha, da prebiva v nas. On dejansko živi znotraj vsakogar, ki je zares sprejel Jezusa Kristusa kot Odrešenika in Gospoda. Sveti Duh je bil poslan, da nas ohrani do končnega dne odrešenja, ko se bo Jezus vrnil in si prilastil, prevzel svoje. Poskuša nam govoriti, zato da nas lahko vodi v polnost tega, zaradi česar je Jezus umrl za nas. Ko se borimo proti lastnemu klicu ali smo nezadovoljni s tem, kar smo, in kar imamo, se borimo proti delovanju in modrosti Svetega Duha. Podredimo se Mu, poslušajmo in ubogajmo Njegov glas, razvijajmo darove, ki jih je položil v nas, in z Njegovo pomočjo goreče in polno živimo v Njegovo slavo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zadovoljstvo je pohvala Bogu. Pove Mu, da Mu zaupamo in cenimo vse, kar dela za nas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon