Ne pozabite Boga

Ne pozabite Boga

Moje ljudstvo je storilo dvojno hudobijo: mene, studenec žive vode, so zapustili, in si izkopali kapnice (vodnjake), razpokane kapnice, ki ne morejo držati vode. (Jeremija 2,13)

Prva in največja napaka, ki jo nekdo lahko naredi, je, da zapusti ali prezre Boga ali pa ravna, kot da On ne obstaja. To je Jeremija sporočil ljudem v današnji vrstici. Kasneje v istem poglavju Bog izreče: »Moje ljudstvo me pozablja že brezštevilne dni« (Jeremija 2,32). Kakšna tragedija; zveni, kot da je Bog žalosten ali morda celo osamljen.

Seveda mi ne bi bilo všeč, če bi moji otroci pozabili name. Nikoli ne mine več dni, ne da bi govorila z vsakim izmed njih. Imam sina, ki z našo organizacijo veliko potuje. Tudi ko je v tujini, me vsakih nekaj dni pokliče.

Spominjam se, ko sva z Davom dva dneva zapored večerjala z enim izmed sinov. Kljub temu je naslednji dan poklical, samo da je videl, kaj delava, in vprašal, ali želiva naslednji večer kaj delati skupaj z njim. Včasih pokliče samo zato, da pove, da on in njegova žena res cenita vso najino pomoč.

To so take vrste stvari, ki pomagajo graditi in ohranjati dober odnos. Včasih drobne stvari pomenijo največ. Dejanja mojih otrok povedo, da me imajo radi. Čeprav v svojem umu vem, da me imajo radi, je vsekakor dobro tudi občutiti njihovo ljubezen.

Na tak način je Bog z nami, svojimi ljubljenimi otroki. On ve, da Ga imamo radi, ampak Mu je všeč, ko občuti našo ljubezen do Njega skozi naša dejanja, še posebno, ko se Ga spominjamo in si želimo preživeti čas z Njim.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog skrbi za vse, kar se tiče vas, zato se lahko pogovarjate z Njim o čemerkoli.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon