Pričakujte več

Pričakujte več

Še veliko vam imam povedati, a zdaj še ne morete nositi (vzeti nase, dojeti). (Janez 16,12)

Besede iz današnje vrstice je Jezus namenil svojim učencem. V bistvu jim je povedal, da še niso pripravljeni slišati vsega, kar jim mora povedati, vendar jim je obljubil, da bo prišel Sveti Duh in jih vodil v vso resnico (gl. Janez 16,13). Prav tako je obljubil nam, da nas bo Sveti Duh še naprej učil vsega in spomnil vsega, kar je Bog povedal po svoji Besedi (gl. Janez 14,26).

Jezus je s temi besedami nagovoril ljudi, s katerimi je preživel zadnja tri leta. Z njim so bili podnevi in ponoči, pa vendar jim je nakazal, da jih mora še več naučiti. Če bi bil Jezus z nami osebno tri leta, podnevi in ponoči, bi si mislili, da bi se že morali naučiti vsega, kar se le da. Če bi imela na razpolago nepretrgan mesec dni z ljudmi, mislim, da bi jim lahko povedala vse, kar vem. Jezus pa je rekel, naj pričakujemo več, ker nam bo vedno imel kaj povedati o novih stvareh, s katerimi se srečujemo. Razodetje Boga in Njegove Besede postopoma naraščata. Ko zorimo v Njem, smo zmožni razumeti, da prej ne bi mogli razumeti. Svetopisemski citat lahko preberemo desetkrat; ko pa ga beremo naslednjič, zagledamo nekaj, česar prej nismo vedeli. Vsak dan lahko pričakujete, da vas bo Bog nečesa naučil, če ste pozorni na to, kaj govori in razodeva.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Pričakujte, da vas bo Sveti Duh vsak dan naučil nekaj novega. Razmislite o pisanju dnevnika, kamor bi si zapisovali, česa ste se naučili.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon