Izročite se Bogu, potem se sprostite

Izročite se Bogu, potem se sprostite

GOSPOD, tvoj Bog, je v tvoji sredi, mogočni rešitelj. Veseli se nad teboj v radosti, obnavlja (pomiri) te v svoji ljubezni, vriskajoč se raduje nad teboj v prepevanju. (Sofonija 3,17 NKJV)

Prepričana sem, da je ena izmed največjih težav, s katerimi se ljudje danes soočamo, prezaposlen, prehiter, mrzličen, napet življenjski slog. Zaradi zaposlenosti je poslušanje Boga pravi izziv, ampak današnja vrstica obljublja, da nas Bog s svojo ljubeznijo obnavlja in pomiri. Ena izmed najboljših uslug, ki jo lahko naredite zase, je, da poiščete kotiček, kjer ste lahko v miru in tišini.

Da slišimo Boga, potrebujemo čas tihe samote. Če zares želite slišati Njegov tihi, drobni glas, se boste morali umiriti in umolkniti. Pojdite nekam, da ste na samem z Njim. Jezus je rekel: »Pojdi v svojo sobo in zapri vrata« (gl. Matej 6,6).

Nekaj minut tišine in miru ne bo vedno zadostovalo; potrebujete tudi daljše obdobje tišine za iskanje Boga. Pomembno je, da ste sposobni preživljati čas z Bogom brez motenj in prekinitev.

Ko ste sami z Bogom, ne razmišljajte o svojih težavah. Prosite za Njegovo modrost in moč. Prosite za osvežitev in obnovo.

Povejte Mu, da bi radi vedeli, kaj ima On za vaše življenje. Prosite Ga, naj vam pove, kaj želi, da naredite.

Prosite Ga, naj vam pove, česa ne želi, da naredite.

Izročite se Bogu in prisluhnite. Ker ste prišli k Njemu, ste Ga počastili. Dal vam bo odgovor. Če Ga ne slišite govoriti takrat, ko ste na samem z Njim, ne skrbite. Vi ste naredili svoj del, ko ste Ga iskali, On pa vas bo vodil skozi življenje.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Če ste preveč zaposleni, da bi si vzeli čas za Boga, potem ste zagotovo prezaposleni!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon