Ljubosumna ljubezen

Ljubosumna ljubezen

Ali menite, da Sveto pismo zaman (brez namena, v prazno) pravi: »Bog z ljubosumno ljubeznijo hrepeni po nas in po duhu, ki ga je naselil v nas [da bi bil dobrodošel].« (Jakob 4,5)

Današnja vrstica povzema dejstvo, da Sveti Duh želi biti dobrodošel v našem življenju. V bistvu On hrepeni po druženju z nami.

V skladu s predhodno vrstico (Jakob 4,4) Bog gleda na nas kot na prešuštnico, če več pozornosti namenjamo stvarem tega sveta kot pa Njemu. Vidi nas kot nezvesto ženo, ki ima nezakonito, prepovedano ljubezensko razmerje s svetom in je prelomila zakonske (za)obljube, dane Njemu. Da bi ostali zvesti Njemu, mora včasih odstraniti stvari iz našega življenja, kadar vidi, da nas odvračajo od Njega.

Če dovolimo delu, da se vrine med Boga in nas, ga lahko izgubimo. Če nas denar ločuje od Boga, se bomo morda morali naučiti, da je bolje živeti z manj denarja in manj stvarmi, kot da se odtujimo od Njega. Če uspeh ovira naš odnos z nebeškim Očetom, lahko doživimo ponižanje namesto napredovanja. Če prijatelji v našem življenju zavzamejo prvo mesto namesto Boga, lahko izgubimo nekaj prijateljev.

Množice ljudi se ne zavedajo, da nikoli ne prejmejo stvari, ki si jih želijo, ker niso zares postavili Boga na prvo mesto. Bog je ljubosumen na vas; želi prvo mesto v vašem življenju. Nič drugega ne bo pomagalo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Prosite Boga, da odstrani iz vašega življenja vse, kar zavzema mesto, ki pripada Njemu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon