Druženje: Skrivno mesto

Druženje: Skrivno mesto

Čeprav smo bili mrtvi (pokončani) zaradi [naših lastnih] pomanjkljivosti in prestopkov, nas je oživil skupaj v občestvu in edinosti s Kristusom. (Efežanom 2,5)

Druženje z Bogom nam daje življenje. Obnavlja nas; tako rekoč napolni naše baterije. Zaradi edinosti in skupnosti z Bogom smo okrepljeni – dovolj močni, da se upremo napadom sovražnika naših duš (gl. Efežanom 6,10–11).

Ko se družimo z Bogom, smo na skrivnem mestu, kjer smo zaščiteni pred sovražnikom. Psalm 91,1 govori o tem mestu in nam pravi, da kdor tam prebiva, bo porazil vsakega sovražnika: »Tisti, ki prebiva na skrivnem mestu (v zavetju) Najvišjega, bo ostal trden in neomajen v senci Vsemogočnega [čigar môči se ne more upreti noben sovražnik].«

Verjamem, da je skrivno mesto Božja prisotnost. Ko smo v Njegovi prisotnosti in se družimo z Njim, okušamo Njegov mir. Satan preprosto ne ve, kaj naj naredi z vernikom, ki ostane trden ne glede na to, kakšne so lahko okoliščine. Včasih je to težko izvedljivo, vendar črpamo moč za trdnost iz druženja z Bogom po Njegovem Duhu.

Druženje z Bogom zahteva čas, a to je dobro preživet čas. Ohranja nas močne, tako da nas nepričakovani izzivi ne uničijo. Vrstica iz Pregovorov 18,14 pravi: »Močan človekov duh prenese telesno bolečino ali bridkost.« Ne čakajte na bridkosti, da postanete močni; ostanite močni!


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne glede na to, s čim se pravkar soočate, po Kristusu zmagujete!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon