Bog sliši in odgovori

Bog sliši in odgovori

… Zagotovo se te bo usmilil na tvoje glasno vpitje; brž ko ga zasliši, te bo uslišal (odgovoril). (Izaija 30,19)

Naše prijateljstvo z Bogom ne koristi samo nam, ampak tudi ljudem okrog nas. Ko nam ljudje zaupajo svoje potrebe ali skrbi, jim morda lahko ponudimo pomoč, morda pa nismo zmožni izpolniti njihovih potreb na noben način. Četudi mi nimamo, kar ljudje zares potrebujejo, Bog ima. Ko smo prijatelji z Bogom, lahko odgovorimo ljudem: »Tega, kar potrebuješ, nimam, ampak poznam Nekoga, ki ima. Vprašal/-a bom prijatelja! Pred Bogom bom posredoval/-a zate.«

Vemo, da ima Bog moč, da lahko poseže v človekove okoliščine in pomaga svojim otrokom, da se prenehajo drogirati, da prinese finančni prodor, naredi zdravstvene čudeže ali spravi in obnovi zakone. Globlje ko poznamo Boga, bolj smo prepričani o Njegovi pripravljenosti in zmožnosti, da pomaga ljudem. Ko ljudje pridejo k nam, mi lahko gremo k Njemu in vemo, da jih bo izvlekel iz stiske. Pravzaprav lahko prosimo Boga, naj nam naredi uslugo in pomaga ljubljeni osebi, čeprav vemo, da si tega ne zasluži. Lahko goreče molimo iz srca ljubezni – in Bog sliši in odgovori.

Bog vas ljubi, všeč Mu je zvok vašega glasu, ki se dviga k Njemu v molitvi, in druženje z vami. Pogosto prihajajte k Njemu ne le zaradi svojih potreb, ampak tudi zaradi drugih.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Zapomnite si, da ima Bog rad zvok vašega glasu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon