Bog uporablja vse vrste ljudi

Bog uporablja vse vrste ljudi

Njegovi darovi so različni; On sam je izbral in nam dal ljudi, da so nekateri apostoli, drugi preroki, spet drugi evangelisti, spet drugi pasti(o)rji in učitelji. Njegov namen je, da se sveti popolnoma usposobijo in pripravijo … (Efežanom 4,11–12)

Eden izmed načinov, kako nam Bog govori, je po ljudeh. Včasih so ti ljudje prijatelji ali družinski člani, drugič pa so to pastorji, učitelji, evangelisti, apostoli in preroki, ki jih je poslal v naše življenje. Bog je posebej obdaroval te ljudi, da pomagajo in izgrajujejo verujoče, kot pravi današnja vrstica, »da se sveti popolnoma usposobijo«.

Eden izmed darov, ki mi jih je Bog dal, je dar poučevanja Njegove Besede. Čeprav je bil ta dar velik blagoslov zame, ga je Bog pravzaprav položil vame za dobro drugih. Nekaterim iz kateregakoli razloga nisem všeč, ni jim všeč način mojega poučevanja ali pa ne verjamejo, da me je Bog poklical v to služenje. S tem ugašajo delo Svetega Duha, ki bi ga lahko izvršil v njihovem življenju, ne po meni, ampak po daru, ki ga je On sam izbral, da deluje skozi mene.

Kar velja zame, velja tudi za druge Božje služabnike. Bog je položil vanje različne darove in vedno bodo obstajali ljudje, ki bodo odprli srce za te darove, in drugi, ki ne bodo. Moramo se naučiti sprejeti Božjo besedo od različnih ljudi. Pogosto se napačno preveč osredotočimo na posodo, ki jo je Bog izbral, da jo uporabi, in ne dovolj na to, kar nam želi po tej posodi dati.

Spodbujam vas, dovolite Bogu, da vam govori po tistih, ki jih je On izbral, in ne upirajte se Njegovemu sporočilu z zavračanjem nekoga, ki ga je On sam poslal, da vam spregovori Njegovo besedo.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Naučite se uživati v pestrosti ljudi in darov, ki jih je Bog položil vanje v vaše dobro.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon