Božja ljubezen je večja

Ne visokost, ne globokost, ne kakršnakoli druga stvar v vsem stvarstvu nas ne bo mogla ločiti od Božje ljubezni, ki je v Kristusu Jezusu, našem Gospodu. (Rimljanom 8,39)

Zlorabljati pomeni »napačno, neprimerno, nespodobno uporabljati, izčrpavati ali prizadeti z grdim ravnanjem, trpinčenjem«. Posledice zlorabljanja so lahko uničujoče in dolgotrajne. Mnogi ljudje si nikoli ne opomorejo od tega.

Zlorabe so različne: spolne, čustvene, besedne, telesne. Ne glede na to, za katero vrsto zlorabe gre, posledice so vedno grozovite. Preprečujejo normalno delovanje in odvračajo od sprejemanja Božje ljubezni, okušanja pravičnosti, miru in veselja Njegovega kraljestva.

To razumem, ker sem doživljala zlorabe na lastni koži v otroštvu. Hvaležna sem, ker ne poznam le moči zlorabe, ampak poznam večjo, izjemnejšo moč Božje ljubezni. Moja preteklost ne more več vplivati na mojo prihodnost zaradi Božje ljubezni.

Če ste bili zlorabljeni, bi vam rada položila na srce, da vas Bog ljubi. Nič vas ne more ločiti od Njegove ljubezni. On je pripravil pot za vas, da vas osvobodi preteklosti in boste lahko živeli v Božjih, dobrih načrtih za vas.

Z Jezusom obstaja upanje za novo življenje. Boste sprejeli danes Njegovo ljubezen?

Kratka molitev

Bog, nočem, da me karkoli iz moje preteklosti odvrača od Tvojih načrtov in namenov zame. Preplavi me s svojo ljubeznijo, da lahko okusim Tvoje ozdravljenje in osvobojenje od zlorab.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon