Manj govorite, več pokažite

Manj govorite, več pokažite

Ostanite v meni in jaz bom ostal v vas. [Prebivajte v meni in jaz bom prebival v vas.] Kakor mladika sama ne more roditi sadu, ne da bi ostala na trti (združena z njo), tako tudi vi ne, če ne ostanete v meni. (Janez 15,4)

Bolj ko razvijamo odnos z Bogom, bolj navdušeni in zagnani postajamo, in to je dobro. Seveda pa moramo ljudem pokazati kaj več kot navdušenje; videti morajo dokaz resnične spremembe in dobre sadove.

Pavel je rekel, da bi naše življenje moralo biti pismo, ki ga ljudje lahko berejo (gl. 2 Korinčanom 3,3). Z drugimi besedami, naše obnašanje govori glasneje kot besede ali čustva. Z leti sem ugotovila, da morata biti navdušenje in vnema pomešana s potrpežljivostjo, dobroto, prijaznostjo, lepim vedenjem in pripravljenostjo pomagati ljudem. Naša dejanja res govorijo glasneje od naših besed. Seveda moramo ljudem povedati za Jezusa, ker so besede, izgovorjene ob pravem času, lahko v veliko pomoč, ampak resnični kristjani so znani po svojih sadovih.

Več časa ko preživite z Bogom, več sadu boste posledično obrodili iz tega odnosa. Dober sad je tisti, ki proslavi Boga, in dober sad je tisti, ki ljudem spregovori najglasneje. Poznam ljudi, ki sem jih poskušala prepričati z besedami, da sem se spremenila, a jih nikoli nisem prepričala; čez nekaj let pa so potrebovali pomoč, in ko sem jim pomagala, so spoznali, da Bog zagotovo deluje v mojem življenju. Zelo težko se je prepirati z dobrim sadom, saj dokazuje, da smo to, kar pravimo, da smo. Spodbujam vas, da ste vedno pozorni, kako ravnate z ljudmi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Preden se ta dan konča, boste najverjetneje srečali veliko ljudi. Pustite jih nasmejane!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon