Čakajte na Božjo modrost

Kjer ni modrega, razumnega vodstva, ljudstvo propada, kjer pa je mnogo svetovalcev, je varnost (blaginja). (Pregovori 11,14)

Ljudje me pogosto sprašujejo: »Kako lahko zagotovo vem, ali hodim v Božji Resnici ali po svojih občutkih in čustvih?« Prepričana sem, da odgovor najdemo v potrpežljivosti.

Čustva nas priganjajo, da hitimo. Narekujejo nam, da moramo nekaj storiti, in to takoj! Božja modrost pa nam prigovarja, naj počakamo, dokler ne bomo imeli jasne slike, kaj naj naredimo in kdaj. Božja modrost nas nagovarja, naj iščemo modro vodstvo in nasvet, preden hitimo z odločitvijo.

Moramo biti sposobni, da se umaknemo in pogledamo na položaj iz Božjega vidika. Naše odločitve morajo temeljiti na tem, kar vemo, ne pa na tem, kar čutimo. Sprejeti moramo Njegovo modrost in modrost zaupanja vrednih ljudi, ki jih je On umestil v naše življenje.

Ko ste postavljeni pred težko odločitev, počakajte, dokler nimate jasnega odgovora, da ne boste naredili koraka, ki bi ga pozneje morda obžalovali. Čustva so čudovita, ne smemo pa jim dati prednosti pred modrostjo in spoznanjem. Iščite Božje vodstvo in naj vam On pokaže, kaj naj storite.

Kratka molitev

Bog, ne bom hitel/-a z odločitvami in ne bom dopuščal/-a, da me vodijo čustva. Zavezujem se, da bom iskal/-a Tvoje modro vodstvo za odločitve, ki jih bom sprejemal/-a.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon