Spominjajte Gospoda na Njegovo besedo

Spominjajte Gospoda na Njegovo besedo

Na tvoja obzidja, o Jeruzalem, sem postavil stražarje (čuvaje), ves dan in vso noč, nikoli ne bodo umolknili. Vi, ki [ste Njegovi služabniki in v svojih molitvah] kličete Gospodu v spomin [Ga spominjate na Njegove obljube], ne privoščite si miru. (Izaija 62,6)

Današnja vrstica nam naroča, naj spominjamo Gospoda na obljube, ki nam jih je dal. Ena izmed najboljših poti za to je molitev Njegove besede nazaj k Njemu.

Božja beseda Mu je izjemno dragocena in prav tako bi to moralo veljati za nas. Konec koncev nam po Besedi zelo jasno govori in to je zaupanja vreden način, da prepoznamo Njegov glas. Pravzaprav nam Amplified Bible (Razširjen prevod Svetega pisma) takole uprizori Psalm 138,2: »Častil Te bom v Tvojem svetem templju in slavil Tvoje ime za Tvojo ljubečo prijaznost (dobroto) in za Tvojo resnico in zvestobo; kajti nad vse si poveličal svoje ime; Tvoja beseda in Ti sta povzdignila Tvojo besedo nad Tvoje ime!« Ta vrstica kaže, da Bog povzdiguje svojo Besedo celo nad svoje ime. Če jo On ceni do te mere, moramo tudi mi dati prednost poznavanju Besede, jo proučevati, ljubiti, jo globoko ukoreniniti v svojem srcu, jo bolj spoštovati kot karkoli drugega in jo vključevati v svojo molitev.

Ko cenimo Besedo in se ji posvetimo, predamo tako, kot sem pravkar opisala, ostajamo, stalno »prebivamo« v njej (gl. Janez 15,7). Ko ostajamo, prebivamo v Besedi in dovolimo, da Beseda prebiva v nas, nas to neposredno pripelje do zaupnosti v molitvi in do uslišanih molitev. Ko molimo Božjo besedo, bo manj možnosti, da bi molili za nekaj, kar ni Božja volja za nas.

Jezus Kristus je živa Beseda (gl. Janez 1,1–4). Ko ostajamo v Besedi, ostajamo v Njem – in to je tisto, kar prinaša nepopisno moč naši molitvi.


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Božja beseda obnavlja vaš um in vas uči razmišljati tako, kot razmišlja On.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon