Dajte čas

Dajte čas

Pokaži mi svojo pot, da Te spoznam [se postopoma globlje in bolj osebno seznanjam s Teboj]. (2 Mojzes 33,13)

Ko preživljate čas z Bogom, to postane očitno, razvidno. Umirjeni ste, lažje je shajati z vami, ste bolj veseli in ostajate stabilni, čvrsti v vsakem trenutku. Preživljanje kakovostnega časa z Bogom je naložba, ki bogato obrodi. Začenjate razumeti, kaj ima Bog rad in kaj ga žali ali prizadene. To, kar velja za prijatelje, velja tudi za Boga: več časa ko preživite z Njim, bolj Mu postajate podobni.

Čas, preživet z Bogom, povzroči, da ste bolj občutljivi, dovzetni za ljubezen, ki jo želi pokazati vam in drugim. Vaša vest vas opozori, kadar se z nekom pogovarjate na tak način, ki Bogu ne ugaja. Vaše srce se žalosti, ko se On žalosti, in hitro molite: »O, Bog, oprosti.« Hitro se želite opravičiti osebi, ki ste jo prizadeli ali užalili, in ugotovite, da izreči »Oprosti. Nisem te hotel/-a prizadeti,« konec koncev ni tako težko.

Ko je Bog Mojzesu rekel, da je našel milost v Njegovih očeh (gl. 2 Mojz 33,12), je Mojzes dojel, kaj mu Bog pravi; prosi Ga lahko za vse, po čemer hrepeni njegovo srce.

Mojzes se je odzval z besedami, da Ga preprosto želi globlje in bolj osebno spoznavati. Mojzes je videl, kako je Bog delal najmogočnejše čudeže v zgodovini, a najbolj od vsega si je želel še globlje in podrobneje poznati Boga.

Molim, da je spoznavati Boga želja vašega srca. Lahko Ga spoznavate in slišite Njegov glas tako jasno in razločno in tako podrobno in dobro, kot si želite. Treba je le preživljati čas z Njim.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Bog nima ljubljencev, ima pa zaupnike.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon