Dar preroštva

Dar preroštva

Drugemu je dan preroški vpogled (dar razlage Božje volje in namena). (1 Korinčanom 12,10)

Resnični dar preroštva deluje, kadar nekdo sliši in govori jasno sporočilo od Boga za nekoga drugega, skupino ali okoliščine. Včasih je preroštvo zelo splošno, včasih pa zelo natančno. Lahko pride iz pripravljenega sporočila ali pridige, lahko pa pride po nadnaravnem razodetju.

Čeprav je dar preroštva življenjsko pomemben, je bil, na žalost, zlorabljen in je povzročil veliko zmede. Zagotovo imamo danes prave, pristne preroke, vendar pa so tu tudi lažni, krivi preroki. Potem so tu taki, ki ne mislijo ničesar hudega, ko poskušajo govoriti besedo od Boga, ampak to delajo iz svojega uma, volje ali čustev, namesto po Božjem Duhu.

Namen in cilj pravih prerokov je »izgrajevanje, ustvarjalen duhovni napredek, spodbujanje in tolažba« ljudi (1 Korinčanom 14,3). Vsi darovi Svetega Duha so v dobro vseh in prinašajo korist vsem. Poleg tega bo pravo besedo spremljal mir, »namesti« se v srce in duha kot od Boga; prav tako bo prava beseda potrdila nekaj, kar je že v vašem srcu, čeprav le nejasno. Ta merila lahko pomagajo določiti, ali je preroštvo pravo ali ne. Seveda je pravi preizkus preroštva, ali se uresniči ali ne. Zapomnite si: resnično preroštvo se uresniči. Ti, ki imajo dar preroštva, niso edini, ki slišijo Boga. Vi imate sposobnost in pravico slišati Njegov glas zase, zato vedno preizkušajte duhove, ki stojijo za preroštvom, ki ste ga prejeli, in ga preverite, da se prepričate, ali pričuje vašemu srcu (gl. 1 Janez 4,1).


BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Kadar vam ljudje dajo nasvet in vam povedo, da je od Boga, preverite, ali se strinja z Božjo besedo in ali se potrjuje v vašem srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon