Bog govori preko darov in sposobnosti

Bog govori preko darov in sposobnosti

Človekov um (človekovo srce) načrtuje svojo pot, a Gospod vodi njegove korake. (Pregovori 16,9)

Ljudje se pogosto sprašujejo: “Kaj naj napravim s svojim življenjem? Kaj je moj namen? Ima Bog načrt zame?” Eden izmed načinov, kako Bog odgovarja na ta vprašanja, so naravni darovi in sposobnosti. Vodi nas, da dojamemo svoj namen preko spretnosti in darov, ki nam jih je dal.

Od Boga dan talent, ali kakor ga pogosto imenujemo “dar”, je nekaj, kar delamo zlahka, nekaj, kar pride naravno. Mnogi veliki umetniki, na primer, vedo, kako naj združijo oblike in barve, in tako uživajo v slikanju, kiparjenju ali načrtovanju stavb. Mnogi glasbeniki slišijo glasbo v svoji glavi in samo zapišejo te melodije in/ali besedilo, in tako ustvarijo čudovito glasbo. Nekateri ljudje imajo naravno sposobnost za organizacijo ali administracijo, medtem ko so drugi nadarjeni za svetovanje in pomagajo ljudem urediti življenje in odnose. Ne glede na to, kaj so naši darovi, neizmerno uživamo v tem, kar počnemo.

Če niste prepričani, kaj je vaš namen v življenju, delajte to, v čemer ste dobri. Potem pa opazujte, kako Bog potrjuje vaše odločitve in blagoslavlja vaše prizadevanje. Ne zapravite življenja, ko poskušate delati stvari, za katere niste nadarjeni. Ko ljudje delajo v službi, za katero niso nadarjeni, so zagrenjeni – in grenijo življenje vsem okoli sebe. Ko pa so ljudje na primernih mestih, bodo odlično opravljali svoje delo in bodo blagoslov tako za delodajalce kot sodelavce. Če delamo to, v čemer smo dobri, bomo občutili Božje maziljenje (prisotnost in moč) pri svojih prizadevanjih. Vedeli bomo, da uporabljamo svoje darove in s tem počastimo Boga in služimo drugim. Bog nas nagovarja preko maziljenja, daje nam mir in radost in tako vemo, da izpolnjujemo Njegov načrt za svoje življenje.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Delajte to, v čemer ste dobri – to je Božji dar za vas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon