Moč za vaše življenje

Moč za vaše življenje

Bog je govoril enkrat, dvakrat sem slišal: moč pripada Bogu. (Psalm 62,12)

Verjamem, da je molitev – ko preprosto govorimo Bogu in prisluhnemo, kaj nam On govori – ena izmed največjih moči, danih v celotnem stvarstvu. To je drzna izjava glede na druge vrste moči, ki so danes na voljo. Vendar sem brez kančka dvoma prepričana, da je to res. Ko pomislimo na jedrsko oziroma atomsko energijo, pomislimo na ogromne sile, ki si jih ne moremo niti predstavljati. Ko pomislimo na avto ali motor, se zavedamo, da imata moč.

Vendar niti največja, najizrazitejša, najkrepkejša zemeljska moč ni nič v primerjavi z Božjo močjo. Moč, ki jo poznamo v fizičnem svetu, je naravna, moč molitve pa je duhovna. Molitev sprosti moč vsemogočnega Boga v naše vsakodnevno življenje in moč molitve nas poveže z močjo Boga – in zato je molitev močnejša od česarkoli drugega.

Moč molitve lahko premakne Božjo roko. Bog lahko spremeni posameznikovo srce, osvobodi človeka vezi in mučenja, preobrne razočaranja in obup, zlomi moč odvisnosti ali pa ozdravi človekova čustva. Božja moč lahko obnovi zakon, vlije občutek vrednosti in namena, prinese mir in radost, podeli modrost in dela čudeže. Osupljiva, veličastna, neverjetna Božja moč –največja moč v stvarstvu – je sproščena v naše življenje po preprosti molitvi v veri.

BOŽJA BESEDA Z VAS DANES: Uporabljajte molitev, da sprostite Božjo moč v svoje življenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon