Bog govori, da vzgaja

Bog govori, da vzgaja

Kogar Gospod ljubi, tega vzgaja in disciplinira. (Hebrejcem 12,6)

Vsi potrebujemo vzgojo, ker je treba včasih kaj popraviti, izboljšati. Verjamem, da Bog hrepeni po tem, da bi nam govoril, nas vzgajal in nas discipliniral, kjer je treba, preden v ta namen uporabi druge ljudi ali dogodke. Discipliniranje je ena izmed najtežjih stvari, ki jo je treba sprejeti, še posebej, ko prihaja od drugih, zato nam Bog raje pomaga, da najprej rešujemo stvari zasebno, na samem. Če pa ne vemo, kako naj Bogu dovolimo, da nas disciplinira na samem, ali če tega nočemo sprejeti, nas lahko disciplinira na bolj javen način.

Nekoč smo pripravljali konferenco v tujini, da bi služili tamkajšnjim ljudem. Bila sem v restavraciji in poskušala naročiti natakarju, kaj bi rada jedla, ampak on ni dobro govoril angleško, jaz pa sploh nisem znala njegovega jezika. Moje nezadovoljstvo je kmalu postalo očitno, odrazilo se je v moji drži in tonu glasu. Grdo sem se obnašala pred ljudmi, ki so vedeli, da sem prišla v tisto deželo služit, in, seveda, moj zgled je bil zanje pomemben.

Vedela sem, da je bilo moje vedenje neprimerno, ampak Bog je želel, da se tega globlje zavem. Ko sva se z Davom vrnila v hotelsko sobo, je Dave omenil ta neprijetni dogodek in mi rekel, da nisem bila dober zgled drugim.

Čeprav sem vedela, da ima prav, in čeprav sem vedela, da ga je Bog uporabil, da bi zagotovo v polnosti spoznala, kako pomembno je moje obnašanje, sem se nagibala k temu, da bi opozorila Dava, da je on pred tem podobno ravnal. Če bi to storila, ne bi resnično sprejela »besede vzgoje« oziroma opozorila, poprave. Potem bi me moral Bog disciplinirati na drugačen način – morda bi bilo to bolj boleče, mučno in bi me spravil v zadrego.

Začnite moliti in prositi Boga, naj vam pomaga sprejeti Njegovo vzgojo in naj vam pomaga prepoznati, kdaj vam pošilja »besedo poprave« po drugih, vedoč, da je vedno v vaše dobro.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne upirajte se Božji vzgoji, spremenite to, kar On želi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon