Disciplinirano življenje bo prineslo Božji mir

Nobeno vzgajanje pa v tistem trenutku ni prijetno, ampak bridko in boleče. Pozneje pa daje tistim, ki jih je izurilo, miren sad pravičnosti. (Hebrejcem 12,11)

Preveč stvari se poteguje za našo omejeno količino pozornosti, energije in časa.

Bogu sem se pritoževala zaradi preobremenjenega urnika. Klicala se: »Bog, kako lahko od kogarkoli pričakuješ, da naredi vse to, kar moram narediti jaz?«

Potem pa me je zadelo: Sama sem si naredila urnik in nihče, razen mene, ga ne more spremeniti! Nisem več mogla zapravljati časa z željami, da bi se stvari spremenile, ker želje ne morejo ničesar spremeniti.

Bog mi je pokazal, da se moram vzeti v roke, urediti stvari, zato da si poenostavim življenje.

Tudi vi morate to storiti, če hočete upočasniti življenjski ritem. Prosite Svetega Duha za pomoč. On vas lahko vodi, ker vam bo pokazal, katere obveznosti morate sprejeti in katere odkloniti.

Morda bo na začetku težko, še posebej, če v preteklosti niste bili disciplinirani, toda nagrade discipliniranosti in samoobvladovanja so vredne napora. Sveto pismo pravi, da disciplina (vzgajanje) prinaša miren sad. Že danes se začnite disciplinirati in tako lahko začnete uživati mirno življenje, kakršnega vam Gospod ponuja.

Kratka molitev

Gospod, rad bi okusil miren sad discipliniranega življenja. Ko sem izzvan s preveč obveznostmi, ki bi me preobremenile, mi pomagaj, da se upočasnim in delam samo to, kar Ti želiš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon