Ne samo od kruha

Ne samo od kruha

… človek ne živi samo od kruha, kajti človek živi od (po, z) vsake besede, ki izhaja iz Gospodovih ust (od vsega, kar nastaja po Gospodovih ustih). (5 Mojzes 8,3)

V letih, ko naša organizacija ni rastla tako, kot sem si želela, sem postala razdražena in nezadovoljna. Postila sem se, molila in poskušala narediti vse, kar sem vedela, da bi privabili na naše konference več ljudi.

Spominjam se, da sem se pritoževala in se vznemirjala, kadar Bog ni dal rasti in napredka, kot sem ju želela. Bog me je pogosto preizkušal, ko je dovolil nižjo udeležbo in manjše navdušenje ljudi, kot sem si ju želela. Ko sem odhajala od tistih srečanj, sem se spraševala: “Bog, kaj delam narobe? Zakaj me ne blagosloviš? Postim se, molim. Dajem in verujem, a Ti se zame ne premakneš!” Postala sem tako razdražena, da sem čutila, kot da me bo razneslo. Vprašala sem: “Bog, zakaj ne odgovarjaš na moje molitve?”

Spregovoril je in mi rekel: “Joyce, učim te, da človek ne živi samo od kruha.” Iste besede je izrekel Izraelcem, ko so potovali skozi puščavo proti obljubljeni deželi veliko počasneje, kot so upali. Povedal jim je, da je to načrtoval zato, da se ponižajo, preizkusijo in potrdijo; da bi jih naučil, da človek ne živi samo od kruha, ampak od Božje besede.

Nisem marala misliti, da me Bog ponižuje in preizkuša, ugotovila pa sem, kaj mi je Bog poskušal povedati z besedami “človek ne živi samo od kruha”. Želel je, da so čisto vse moje želje samo več Njega, ne pa več česarkoli drugega. Šele potem ko je bil Bog prvi v mojem življenju, sta naša organizacija in služenje sčasoma zrastli. Ko ste lahko zadovoljni samo z Bogom, vam lahko da druge stvari, ki bi jih radi imeli. On je naš pravi, resnični kruh in prava hrana naši duši.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Odklanjajte, da bi živeli samo od kruha; hrepenite po Bogu bolj kot po čemerkoli drugem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon