Vedno molite

Vedno molite

Ob vsakem času (ob vsaki priložnosti, v vsakem obdobju) molite v Duhu z vsakršnimi molitvami in prošnjami. (Efežanom 6,18)

V današnji vrstici Pavel v bistvu pravi, naj molimo v vseh okoliščinah, sledimo vodstvu Svetega Duha in uporabljamo različne načine molitve v različnih situacijah. Ampak kako naj “molimo ob vsakem času”, kot nam naroča Sveto pismo? To delamo, ko ohranjamo držo hvaležnosti in smo popolnoma odvisni od Boga v vsakdanjem življenju, ko obračamo svoje misli k Njemu sredi vsakdanjih opravil in obveznosti in ko prisluhnemo Njegovemu glasu v vsaki situaciji. Prepričana sem, da Bog zares želi, da je molitev naš življenjski slog. Želi nam pomagati, da se otresemo miselnosti, da je molitev dogodek, in začnemo gledati nanjo kot na življenjski slog, kot na notranjo dejavnost, ki podpira vse drugo, kar delamo. Želi, da Mu govorimo in Ga nenehno poslušamo – molimo na svoj način preko celega dne, s srcem, ki je povezano z Njegovim, in z ušesi, uglašenimi na Njegov glas.

Pogosto slišimo za molitveno potrebo ali pomislimo na stisko nekoga in si rečemo, da moramo, potem ko bomo imeli čas z Bogom, moliti za to. Ta misel je sovražnikova taktika zavlačevanja. Zakaj ne bi molili prav tisti trenutek? Prav tisti trenutek ne molimo zaradi napačne miselnosti o molitvi. Bilo bi lahko, če bi le sledili srcu, ampak satan hoče molitev zaplesti. Hoče, da odlašamo, ker upa, da bomo povsem pozabili na zadevo. Ko zaznamo željo ali potrebo po molitvi, je ta preprosta. To je način, na katerega lahko nenehno molimo in ostanemo povezani z Bogom v vsaki situaciji preko celega dne.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Ne odlagajte pogovora z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon