Prijatelj Boga

Prijatelj Boga

Ne imenujem vas služabnike … ampak sem vas imenoval prijatelje. (Janez 15,15)

V Prvi Mojzesovi knjigi 18,17 (in kasneje v Jakobovem pismu 2,23) Bog imenuje Abrahama “moj prijatelj”, potem pa mu razkrije svoj načrt o uničenju Sodome in Gomore. Prav tako kot je razkril svoje namere Abrahamu, jih bo tudi vam – razkril vam bo svoje srce, svoje želje, svoje namene, svoje načrte – kot svojemu/-i prijatelju/-ici. Dal vam bo razumevanje in vpogled, kaj se dogaja v vašem življenju, in vam bo povedal, kaj storite glede tega. Vodil vas bo in vam pomagal, da se pripravite na prihodnost. Ker ste Božji/-a prijatelj/-ica, ni treba, da vas okoliščine presenetijo ali da padete v zasedo. Lahko ste obveščeni, poučeni in pripravljeni – ker ste prijatelj/-ica Boga in slišite Njegov glas. Morda vam ne bo razodel vsega, kar bi radi vedeli, točno takrat, ko bi radi vedeli, ampak vas bo vodil in vam dajal moč, ko potrpežljivo zaupate Vanj.

Morda se sprašujete: “Kako naj postanem Božji/-a prijatelj/-ica?” Glede na današnjo vrstico to že ste. V tej vrstici je Jezus rekel svojim učencem: “Imenoval sem vas prijatelje.” Če sledite Jezusu, ste sodobni/-a, današnji/-a učenec/-ka in Njegov/-a prijatelj/-ica. Tako kot v vsakem prijateljstvu ste lahko bežen/-na, naključen/-na znanec/-ka ali pa tesen/-na, zaupen/-na, dober/-ra osebni/-a prijatelj/-ica. Vaše prijateljstvo z Bogom raste in se razvija prav tako kot vaše prijateljstvo z drugimi ljudmi. Vaša naravna prijateljstva zahtevajo čas in energijo, da se razvijajo, in isto velja za odnos z Bogom.

Spodbujam vas, da že danes vlagate čas in energijo v odnos z Bogom tako, da usmerite pozornost Nanj, ko berete in meditirate Njegovo Besedo, se pogovarjate z Njim in Mu prisluhnete kot Njegov/-a prijatelj/-ica.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: V svojem urniku si pripravite prostor, da boste vlagali čas in energijo v odnos z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon