Premagovanje krize

Premagovanje krize

Zagotovo vem, da se bo dobro godilo njim, ki se [spoštljivo] bojijo Boga, ga cenijo in častijo in se zavedajo njegove stalne prisotnosti. (Pridigar 8,12)

Bog me je naučil nekaj dragocenih lekcij o premagovanju krize. Jezus je rekel: “Pridite k meni …” (Matej 11,28); On ni rekel, naj tečemo k telefonu in pokličemo tri prijatelje, ko nas doleti stiska. Ne nasprotujem temu, da prosimo ljudi, naj molijo za nas. Ampak če stečemo k ljudem, ne bomo našli zdravila, okrevanja; dobili bomo le povoj.

V življenju se srečamo z mnogimi izzivi, stiskami in krizami. Včasih so krize velike, včasih manjše. Da bi se izognila življenju nenehnega izrednega stanja, me je Gospod prepričal, naj Ga neprestano ali prizadevno iščem. Navajena sem bila iskati Gospoda vsake toliko časa ali ko sem zašla v velike težave. Sčasoma sem se naučila, da če želim kdaj splezati iz stanja krize, moram iskati Boga tako, kot da Ga ves čas obupno potrebujem – tako v težkih časih kot v času velikega blagoslova.

Ko nam grejo stvari dobro od rok, Bogu običajno posvečamo malo pozornosti. Če iščemo Boga samo takrat, ko smo obupani, sem opazila, da nas pogosto pusti v težkih razmerah zato, da bi se še naprej družili z Njim.

Bog nas vedno rešuje in nam pomaga, ko pridemo k Njemu. Če pa želimo ostati na mestu nenehnega miru in zmag, Ga moramo vedno prizadevno iskati, kot nas opozarja današnja vrstica.

BOŽJA BESEDA ZA VAS DANES: Dobro reševanje krize pomeni, da se vedno družite z Bogom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon